3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Rybí karbanátky

Název Množství a jednotka
ryba 1 kg
vejce 1 ks
koření na ryby 1 lžička
mletý kmín 1 lžička
česnek
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do mísy a přidáme vejce, sůl, koření, trochu hořčice. Tvoříme 3 - 4 cm karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku dozlatova. Tyto karbanátky můžeme podávat s bramborem, nebo je naložíme do kyselého nálevu.
Nálev si připravíme takto. Dáme vařit 1 l vody s octem, cukrem, kořením a nakrájenou zeleninou. Povaříme asi 5 minut.
Do studeného nálevu naložíme karbanátky a necháme je alespoň 3 dny odležet.


 


RECEPTY

Brokolice zapečená se sýrem

Postup: Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 1.

Postup: Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Stryk - Švestkový bramborák

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

RECEPTY

Řezy Margot

Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...