1. 7. 2025   |   svátek má Jaroslava
 

Rybí karbanátky

Název Množství a jednotka
ryba 1 kg
vejce 1 ks
koření na ryby 1 lžička
mletý kmín 1 lžička
česnek
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do mísy a přidáme vejce, sůl, koření, trochu hořčice. Tvoříme 3 - 4 cm karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku dozlatova. Tyto karbanátky můžeme podávat s bramborem, nebo je naložíme do kyselého nálevu.
Nálev si připravíme takto. Dáme vařit 1 l vody s octem, cukrem, kořením a nakrájenou zeleninou. Povaříme asi 5 minut.
Do studeného nálevu naložíme karbanátky a necháme je alespoň 3 dny odležet.


 


RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

RECEPTY

Kozí brada

Postup: Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s houbami

Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Ledovky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem a citronovou kůrou ze 1/4 citrónu, promícháme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...